Gyermek iránytű

Hogyan merjünk változtatni?

2021. május 09. 14:17 - Eszter Móricz

Végiggondolva az elmúlt pár hónapot, jobb alkalmat nem is tudnék elképzelni a blogom megindítására, mint május első vasárnapját, azaz Anyák napját.

Gyakorlatilag az egész év egy „anyáknapja” sorozat.  Mégis ezen az egy napon különös fókuszba kerülnek az Anyák, de ezzel együtt a gyermekek is, hiszen ők azok, akik köszöntik őket: verssel, dallal, virággal, saját készítésű ajándékkal, egy puszival, egy öleléssel.

A tanári pályától egy időre eltávolodtam, de a gyermekektől nem, hiszen korábbi munkáim és gyermekeim révén mindennapi kapcsolatban vagyok velük.

A 2020. év minden szempontból sorsfordító volt számomra (is)! Rengeteg változást hozott, mely arra kényszerített, álljak meg, nézzek körül! Főleg magamban és a közvetlen környezetemben! Vegyem elő azt a bizonyos mérleget és pakolgassak!

Megtettem! Döntöttem! Váltottam! Változtattam! 

Talán egy anyai szófordulattal tudnám legjobban jellemezni: „Nehéz szülés volt!” De megérte!

Hivatásomnak választottam a gyermekekkel való foglalkozást, hogy kizárólagos figyelemmel tudjam segíteni a hozzám forduló, változásokra kész szülőket és gyermekeket.

A 2021. év tavasza nekem valóban a megújulást jelenti! Melyet örömmel osztok meg veletek!

Szeretném, ha egy olyan közösséget tudnánk közösen építeni, ahol az ítélkezés helyett elfogadás, a probléma helyett a megoldás, a múlt helyett a jövő, a feladás, beletörődés helyett az előre menetelés áll a középpontban, de mindenekelőtt a GYERMEK!

Ezen az úton szeretnélek benneteket segíteni! Ez már a következő napok témája lesz!

blog_boritokep.jpg

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://moriczeszti.blog.hu/api/trackback/id/tr8516527120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása